Безплатна доставка над 25 лв
Безплатна доставка над 25 лв
Вижте всички статии

Как да изберем подплънки

Как да изберем подплънки

Подплънките обикновено са предвидени за жени с малък и среден бюст. Ползват се за обем, оформяне, повдигане и събиране на бюста (push-up ефект). Поставят се в чашката на сутиени, бански, бюстиета, рокли. Предлагат се в различни форми и цветове, изработват се от различни материи. За да изберем правилния за нашите нужди модел, трябва да се съобразим с няколко неща:

-ефектът, който търсим (обем, повдигане, събиране, оформяне)

-типа дреха, за която избираме подплънките (бельо, бански, рокля)

-формата на чашката (триъгълна, овална)

-размери

-цвят

Класически подплънки

Обикновено са изработени от дунапрен с покривен слой пяна или текстил. Те са леки и удобни. Тежат между 5 и 20 гр. Могат да се ползват и за бански, и за сутиени, и за дрехи. Разбира се. Минусът при ползването им с бански е, че при намокряне е възможно да задържат вода. При нужда могат да се пришият към дреха или бельо, да се вградят при ушиване на дреха/рокля.

Класически подплънки с лепило

Подплънките със силиконово лепило са изключително подходящи за ползване с рокли и бюстиета. Фиксирането им към чашката на дрехата предотвратява разместване и дискомфорт. Броят на залепванията зависи от материите, към които ги залепвате (гладки,мъхести) и от правилното им съхранение. След като лепилото се "изхаби" се ползват като стандартни подплънки. Можете да удължите живота им с тиксо за тяло и дрехи.

Силиконови подплънки

Силиконовите подплънки обикновено са по-обемни, имат по-дълъг живот, но са значително по-тежки от класическите. Тежат между 50 и 150 гр. всяка, 100-300 гр двете (теглото зависи от обема на подплънката). Предпочитани са за употреба с бански костюми и сутиени. 

 

 

 

Перфорирани подплънки

Най-новите и практични подплънки са тези от перфориран силикон. Предлагат се в прозрачен цвят, могат да се режат и са с около 50% по-леки от стандартните силиконови подплънки.

 

Форма подплънки

Тя трябва да отговаря на формата на чашката на дрехата/бельото, с което ще ги ползвате -  овална или триъгълна.

 

Размери подплънки

За да прецените дали подплънката ще пасне, измерете чашката на бельото/дрехата и сравнете с размерите на подплънката - така ще прецените дали и как ще бъде запълнена. Някои модели могат да се режат по края, което дава възможност да коригирате размера и формата при нужда. Дебелината на подплънките обикновено е между 0.5 и 4 см. Дебелите подплънки са за по-голям обем, а тънките подплънки са предимно за оформяне и повдигане. При нужда можете да поставите два чифта подплънки, но все пак внимавайте с обема, за да не придобиете странен и неестествен силует.

 

Употреба

За повдигане на бюста подплънките трябва да се поставят в средата на долната част на чашката. Ако искате да "съберете" гърдите - поставете подплънките по-странично. Пробвайте и двата варианта. За максимално повдигане и събиране - след като сте облекли бельото/дрехата с вече поставени подплънки хванете и наместете гърдите възможно над подплънките. 

 

Почистване

Почистват се със сапунена вода. Оставят се да изсъхнат на място без пряка слънчева светлина.

 

Подплънките са алтернатива и за жени, които искат по-голям или оформен бюст, но не желаят или нямат финансова възможност за пластична хирургия. 

 

Разгледайте нашите модели подплънки от тук

 

 

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
«1»
Онлайн магазин от SELITON