Безплатна доставка над 69 лв
Безплатна доставка над 69 лв
Вижте всички статии

Хелоуин - да или не

Хелоуин - да или не

Хелоуин се празнува у нас вече доста години. Това е празникът, който разделя обществото на празнуващи и отричащи го. Дали ни харесва или не, Хелоуин е вече тук, а изборът е на всеки от нас – да се забавлява или не. Това е празник на маскарада и веселието. Малко известен факт е, че той  е не само американски, но и шотландски празник. Произходът му е ирландски, свързан с древните келти, почитайки с него настъпването на Новата година.

 

Всяка нация си има своя карнавал, своите „демонични сили“ и съответните начини да се справи с тях. Сещаме се за кукерите и Заговезни. А също и за вампири, караконджули, върколаци и самодиви, така типични за българския фолклор.

Празнувайки Хелоуин, не означава, че се отричаме от българските празници. Границите са отворени,  глобализацията си казва думата и в традициите и празниците по света. Хелоуин е просто един от тях. И е добър вариант за бягство от сивотата на ежедневието.

 

Празникът е повод да се облечете различно, да се предрешите като любим герой или да влезете в образ. Тези, които са решили да се отдадат на забавлението, могат да изберат цял костюм, корсет или просто детайл - маска, авиаторски очила, аксеоар за коса или перука. Вариантите са многобройни.

Идеята е да се забавляваме и да вярваме, че усмивката и доброто настроение, са винаги за предпочитане.

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
Онлайн магазин от SELITON